Skip to content

Evan Rachel Wood (1987)

28/01/2014

Evan_Rachel_Wood_4

Evan Rachel Wood lijkt zo onschuldig maar heeft met haar 26 jaren al een indrukwekkende filmcarrière achter de rug. Ik ken geen tweede actrice die zo jong met zoveel sterren heeft samengewerkt. Ze is nog niet mijn 13e de filmvrouw geworden maar blijft wel verbazen. Alles wat ze aanpakt is op een speciale manier verbonden met mijn interessewereld. Een lief bescheiden meisje met melancholieke ogen dat ogenschijnlijk door het leven lijkt te glijden. Haar onopvallende girl-next-door presentatie is omgekeerd evenredig aan haar verzameling filmcoryfeeën. Blijkbaar is ze een netwerkster in optima forma die de juiste mensen op de goede plekken weet te ontmoeten.

kirsten-dunst-13444-1921

Al op 7-jarige leeftijd concurreert ze met de 5 jaar oudere Kirsten Dunst (1982) bij de auditie voor een rol in Interview with the Vampire (Neil Jordan 1994). Dunst kreeg die rol en de kans om Brad Pitt en Tom Cruisete ontmoeten.

Wood, Evan Rachel in Little Secrets

Ze speelt in televisieseries en is na 7 jaar klaar voor de bioscoop. In Little secrets (Blair Treu – 2002) oefent ze ijverig viool en is de vraagbaak van de buurtkinderen. Ze wil teveel regelen, komt in de problemen maar het is een kinderfilm en het loopt allemaal net goed af. 

Al Pacino

In hetzelfde jaar  speelt ze in Simone (Andrew Niccol – 2002)  de liefhebbende dochter van de gescheiden filmregisseur Al Pacino die kibbelt met zijn producer/ ex-vrouw Kristine Keener en uit onvrede met de sterallures van Winona Ryder  een virtuele actrice genereert.

Hunter, Holly

De alternatieve moeder Holly (The Piano) Hunter doet in 2003 haar uiterste best maar kan het tij niet keren. Dochter Wood draait in Thirteen (Catherine Hardwicke-2003) volledig door als weerbarstige puber die onder slechte invloed komt van een schoolvriendinnetje en op het randje van de afgrond balanceert.

blanchett, Cate

In The missing (Ron Howard 2003) wordt ze in het Wilde Westen ontvoerd door de Mexicanen en gered door haar stoere en gehaaide moeder Kate Blanchet en eigengereide maar doeltreffende Indiaanse vader Tommy Lee Jones.

Jones, Tommy Lee-8

Costner, Kevin -in-Bull-Durham-1988-Movie-Image

In The upside of anger (Mike Binder 2005) troost de slome en eenvoudige buurman Kevin Costner haar moeder Joan Allen die door haar man is verlaten en regisseur Binder krijgt alle ruimte om zijn diep psychologisch inzicht op Wood  over te brengen.

Norton, Edward1

In Down in the valley (David Jacobson 2005) raakt ze onder invloed van de psychopathische Edward Norton die haar meeneemt naar zijn droomwereld van cowboy in de moderne voorsteden van Amerika en daar onherroepelijk aan zijn eind komt.

Oberst Conor

In 2005 speelt ze voor Bright Eyes in zijn videoclip At the Bottom of Everything van zijn beste cd I’m wide awake it’s morning en ondergaat een airplanecrash die lifechanging is. Ik hoop voor haar dat ze Conor Oberst toen ook daadwerkelijk ontmoet heeft.
zie: http://www.youtube.com/watch?v=2GHyLhbdzN0

Manson, 405428256

De muziek blijft dichtbij en van 2007 tot 2010 is ze verloofd met de  antichrist superstar Marilyn Manson die rond die jaren zijn beste werk maakt en vreselijk graag de gevaarlijkste man van Amerika wil zijn.

Douglas, Michael -1985-michael-douglas-32936261-1892-2808

In King of California (Mike Cahill- 2007) is ze verlaten door haar moeder en wordt door haar psychopathische vader Michael Douglas meegenomen op een zoektocht naar een verborgen 17-eeuwse schat.

Rourke, Mickey _001

Free fighter Mickey Rourke probeert in The wrestler (Darren Aronofsky – 2008)  zijn vaderband met haar te herstellen. Zijn vriendin Marisa Tomei helpt hem daarbij. Het is Woods eerste film met een echt grote regisseur. Darren Aronofsky zal haar wel het een of ander geleerd hebben.

Film Title: The Wrestler

Allen, Woody

Net zoals Woody Allen die haar in Whatever works (Woody Allen – 2009) de rol geeft van een dakloos white trash meisje dat onderdak krijgt van een te oude praatjesmaker, op hem verliefd wordt en met hem gaat trouwen. Tot ze natuurlijk de ware van haar eigen leeftijd vind.

Redford, Robert pieds-nus-dans-le-parc-1967-02-g

 In The Conspirator (Robert Redford 2010) wordt haar moeder Robin Wright mede beschuldigd van moord op Abram Lincoln en onterecht terechtgesteld. Er is geen acteur of regisseur die de morele juistheid beter kan uitbeelden dan Robert Redford.

George Clooney 7438_SIZED

In de The Ides of march (George Clooney-2011) speelt ze prachtige sweet sadness onder regie van George Clooney, wordt verliefd op Ryan Gosling maar komt in het nauw en pleegt zelfmoord. Ze kan ook nog even Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti en Marisa Tomei aan haar kennissenkring toevoegen.

gosling, ryan -beard-768x1024

Bell, Jamie -35

In 2012 trouwt ze dan toch met collega jeugdster Jamie Bell (Billie Elliot) waarmee ze al voor Marilyn Manson verkering had. Ze krijgen in 2013 een zoon die heel netjes onzichtbaar voor internet wordt gehouden.

Celebrities Visit Broadway - July 2, 2011

Advertenties

From → film

Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: